A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

OkosGenerál: Okos Otthon Telepítés Szolgáltatás

Az okosotthon egy olyan rendszer, amelyben a különböző eszközök és szakágak összekapcsolódnak, majd különböző automatizmusokkal beállíthatjuk úgy, hogy azt csinálja amit az ügyfél szeretne. (Pl. ha hazaér, akkor érzékelje ki az és a számára beállított zenét, fűtés-hűtést és világítást kapcsolja, akár év- vagy napszaknak megfelelően)

 

Napjainkban még nincs egyértelmű meghatározása vagy kategorizálása annak, hogy mitől is lesz okos egy otthon. Igy az:

 •  egyszerű távvezérlés
 •  vagy analóg módon egymásra épített folyamatok sokasága
 •  vagy mára már sehol nem használt rádió kommunikáció
 •  vagy kifutott programozási technológiák által

megalkotott, látszólag összefüggő megoldás is ebbe a kategóriába sorolódik! 

A mi megfogalmazásunk szerint

 • a magas szintű automatizáció
 • a jövőbeni, bármikor akár bontás nélkül történő továbbfejlesztési képesség
 • a még nem is létező eszközök későbbi integrációja
 • a legújabb protokollok és hálózati technológiák
 • egyedi, speciális eszközkategóriák (pl. medence vízminőség analizátor, földnedvesség mérő, ablakrésbe rejthető szenzorok, kinetikus kapcsolók, mikrohullámú radar jelenlétérzékelők, ember-számlálók, egészségügyi szenzorok, stb-stb)
 • AI integráció

jelenti a munkánk során elérhető technológiai csúcsot!Egy okosotthonnak számos előnye van:

 • Energiahatékonyság: segít optimalizálni az energiafogyasztást, például a fűtés-hűtés, a világítás vagy az árnyékolás intelligens szabályozásával.
 • Biztonság: növeli az otthon védelmét, például szenzor-rendszerekkel (vízkifolyás, CO, tűz, füst, elesés, stb), kamerákkal vagy okos zárakkal. Ezek az eszközök értesítést küldenek, ha valami gyanús történik, míg távolról is irányíthatóak és ellenőrizhetőek.
 • Kényelem: kényelmesebbé teszi a mindennapi életet, például a távoli elérés, de főleg az automatizálás révén. Egy okostelefon vagy tablet segítségével beállíthatóak vagy módosíthatóak az otthon különböző üzemmódjai vagy funkciói. Természetesen a legjobb élmény a szokásokhoz igazodó, teljesen személyre szabott megoldás!

Az OkosGeneral Előnyei

Okosotthont telepíteni vagy tervezni ma már egy szakma, hisz annyira szerteágazó megoldásról beszélünk! A probléma csak az, hogy a teljes integrációhoz az okosotthon szakembernek gépésznek, villanyszerelőnek, lakberendezőnek, riasztósnak, klímásnak, hangtechnikusnak, programozónak, elektrotechnikusnak, stb.... is lennie kell. Egyébként nem érti meg a rendszerek összekapcsolásának módját, lehetőségeit. Tehát a magas szintű és stabil integrációhoz már gyakorlatra van szükség!

Az OkosGeneral telepítő hálózatában számtalan szakember dolgozik, akik különböző rendszerek integrációjában jártasak. Természetesen van egy ajánlásunk, amit tapasztalati alapon alakítottunk ki, de a Magyar piacon levő főbb szereplőkkel jó viszonyt ápolva kijelenthető, hogy az igények legnagyobb részét ki tudjuk elégíteni, bármiről is legyen szó! 


Telepítés / Integráció

Egy átlagos üzleben kapható okos eszközt szinte bárki fel tud ma már telepíteni. Egy wifi-s kamera, okos konnektor, légtisztító, stb. már úgy van megtervezve, hogy maximum a leírás vagy útmutató alapján bárki megcsinálhatja, ha van egy kis műszaki érzéke.

A nehézség ott kezdődik, amikor több márka, esetleg eltérő kommunikációt használó eszközét szeretné együtt kezelni, vagy már meglevő, fix dolgokat szeretne okosítani, pl. egy régi klíma, vagy régi elektromos redőny. (Pl: ha erősen süt a nap, akkor az árnyékolókat automatikusan lejjebb engedje, és hiába van a fűtés bekapcsolva, azt lejjebb veszi akár csak abban a helységben, mert tudja hogy az a rész hamarosan felmelegszik)


Automatizáció

A fentiek alapján látható, hogy az okosotthonok esszenciáját a minél magasabb szintű automatizáció adja meg! 

Kevesen tudják, hogy az okosotthon megoldások a tervezési vagy kivitelezési hibák javítására is használható! Számtalan esetben találkozunk olyan problémákkal, hogy 0 (itt pl. előremenő vízhőmérsékletet szabályoznak csak), 1 vagy túl kevés, vagy rosszul elhelyezett termosztátokat kötnek be. (3 szintes háznál találkoztunk olyan esettel, hogy csak középen volt termosztát. Az alul levő fürdőszoba az elektromos melegítő (2500 W teljesítmény) nélkül használhatatlan volt! Egy nem is túl drága, egyszerű és stabil radiátor termosztát, majd egy kazánindító modul (amivel ez is és a többi is kommunikálhatott) beszerelésével könnyedén többszörösére emeltük az egyébként új ingatlan komfort-értékét!)

Alapvető elvárás, amikor éjszaka valaki felkel és lámpát kapcsol (ha nem automatikus), akkor 20% alatti fényerővel és meleg fénnyel világítson. A már könnyedén beszerelhető rejtett, hangulat, ambilight, WLED, stb fények segítségével úgy újíthatjuk fel otthonunk hangulatát, hogy rá sem lehet ismerni!

A több évtizedes kapunyitó technológiát használó kapuvezérlők ma már bárki által pár ezer forintos eszközökkel könnyedén másolhatóak. Nem csak a távirányítók, hanem a könnyedén reprodukálható vezérlő eszköz (telefon) biztonsági faktora miatt is érdemes beszereltetni egy kapunyitó modult.

A növények, a tájolás, a víznyomás, a talaj nedvességtartalma és a várható időjárás alapján automatizált öntözőrendszer ma már nem felesleges luxus, hanem egy gyorsan megtérülő befektetés!

Pár tízezer forintos videó kaputelefon (vagy kukucskáló) segítségével bármikor megnézhetjük mi történik az ajtónk előtt. Tudunk beszélni a látogatóval akkor is, ha nem vagyunk otthon. Ezt megtetőzve egy okos zárral még akár be is engedhetjuk az ingatlanunkba.

Ezek csak gyors példák, az élet szinte minden részére lehet automatizmust létrehozni. 


A Mindennapi Kenyér

Tehát tudunk segíteni abban, hogy akár csak egy kamerát felszereljünk majd beállítsunk azért, hogy a nyaralót vagy idős szülőket felügyeljen. Míg abban is partnerek vagyunk, hogy több 100 m2-es ház minden apró funkcióját felokosítsuk és automatizáljuk. 

Akár új építésről van szó, akár meglevő ingatlanról a legjobban megfelelő megoldást fogjuk ajánlani! A már kiforrott vezeték nélküli megoldásoknak hála, szupermodern és komplex képességű okosotthonokat tudunk szállítani. Így bontás nélkül is tudunk dolgozni, tehát nem kell félni attól hogy kosszal, zajjal, vagy túlzott költségekkel járna!